Menu Sluiten

Er was eens………….

6 – 8 oktober 2023

3-daagse cursus voor lied-duo’s
Docenten: Micha van Weers (pianist) en Robbert Muuse (bariton)
Deelnemers: 4 zangers en 4 pianisten (ad hoc of als vast duo)

Thema:
Sprookjes, verhalen en vertellingen.
Veel liederen of duetten en soms ensembles zijn gebaseerd op een verhaal of een een sprookje of een mythe. Voorbeelden daarvan zijn Der Zwerg van Schubert en Die beiden Grenadiere van Schumann.

Cursusdoel:
Je gaat met z’n twee, zanger en pianist, in liedrepertoire werken aan interpretatie en performance van de liederen. Je vertelt samen een verhaal.
Tegelijkertijd wordt vanuit de zang (Robbert) en de piano (Micha) gewerkt aan het samen vertolken van het lied.
Om een verhaal goed over te brengen op het publiek is het aan te raden voor de zanger om los te komen van de partituur en alles uit het hoofd te zingen.

Repertoire:
De zangers werken aan 4 liederen en 1 ensemble stuk (duet of terzet of kwartet)
Alle deelnemers, dus ook de pianisten, leveren repertoiresuggesties in. In overleg met Robbert en Micha wordt dan een definitieve lijst met werken opgesteld, inclusief welke pianist met welke zanger welk stuk gaat doen.

Kosten:
340 euro
Dit bedrag is inclusief cursuskosten, koffie en thee, 3 lunches, 2 diner en een eindborrel. De alcoholische dranken zijn niet inbegrepen
Overnachting is ook niet inbegrepen. Er zijn in Leuth en omstreken veel overnachtingsmogelijkheden in prijs variërend van 50 tot 120 euro per nacht voor 2 personen.

Aanmelden:
Zangers en pianisten kunnen zich individueel of als duo aanmelden dmv een mail naar eric@muziekindepolder.nl
Informatie: 06-15943769
Deze cursus zit vol!