Menu Sluiten

Kunstroute 2024

Elk jaar organiseert het Kunstcollectief Gelders Poort een Kunst-Cultuur-NatuurRoute. Op de oostoever, de westover en de zuidoever van de Rijn/Waal zijn routes uitgezet langs ateliers waar kunstenaars van het Collectief en hun gasten zichzelf presenteren.
Zaterdag 14 en zondag 15 september 2024 was ons huis een van de locaties.

Exposanten

Ems Willems Frozen Flowers /Het einde in verstilling

Ems Willems (1960) werkte jarenlang als grafisch vormgever maar maakte in 2017 de definitieve overstap naar het bestaan als autonoom beeldend kunstenaar.
De foto’s van bevroren bloemen in smeltend ijs laten zien dat in het verwelken en het verval schoonheid schuilt.
Door een speciale techniek van invriezen ontstaat er een eerste gelaagdheid. Bloemen die duidelijk zichtbaar zijn maar ook bloemen die maar vaag (dromerig?) en onscherp te zien zijn.
Door aan een print (op canvas of ander materiaal) van Frozen Flowers dunne lagen pigment, pastel, acryl of gedroogde bloemen toe te voegen, krijgt het werk nog meer gelaagdheid.
www.frozenflowers.nl

Maaike Sips-Freriks – Sculpturen

Gedurende haar werkzame leven is Maaike altijd in de avonduren bezig met sculptuur. Totdat zich de mogelijkheid voordoet om aan de Kunstacademie in België, de Opleiding Beeldhouwen te gaan volgen, die zij in 2018 succesvol afrondde.
Sindsdien verkent zij de mogelijkheden van het beeldhouwen en experimenteert zij met materialen, van brons tot papier en van figuratief tot abstract.
En met succes: zo was ‘haar Rembrandt’ in 2019 te zien in het Rijksmuseum Amsterdam en selecteerde de Nederlandse Portretprijs het portret van “haar moeder Eeke” voor het Weekend van het Portret 2022 te Amsterdam.
Haar beelden kenmerken zich door helder vormgegeven lijnen, levenskrachtig en vol beweging. Tegelijkertijd zijn ze ook kwetsbaar en teer.
www.maaikesculptures

Willem Wits – Fotografisch werk en digitale prints.

Willem Wits (1957) is al zijn hele werkzame leven werkzaam in de culturele sector.
Aanvankelijk als decorontwerper in het theater en art director voor televisie, later als documentaire filmmaker.
Gedurende periodes legt hij zich ook toe op het maken van autonoom werk, meestal tekeningen in oliepastel en softpastel op papier. Bij deze tekeningen gaat hij volledig intuïtief te werk, zonder te weten waar de tekening hem gaat brengen.
Tijdens deze kunstroute toont hij ouder fotografisch werk en digitale prints.

Muzikanten

Zang-piano duo Esther Croezen en Cecile van Duinhoven

Kleine recitals om 12.00u, 14.00u en 16.00u op zaterdag en zondag.
Met liederen en aria’s van o.a. Weill, Verdi, Mozart, Massenet en Fauré.