Menu Sluiten

Micha van Weers

Pianiste Micha van Weers speelde recitals met diverse zangers, en concerten met instrumentalisten. Zij trad onder meer op in het Concertgebouw en het Muziektheater in Amsterdam, concertseries in Nederland, tevens bij de Vereniging Vrienden van het Lied, Parijs (Salle Gaveau, en in het Institut Néerlandais), het Staatstheater Kassel, in Karlsruhe, Stuttgart, Praag, Salzburg en Italië.
Naast het bekende liedrepertoire is zij te horen in bijzonder repertoire, zoals van joodse vervolgde componisten uit de eerste helft van de 20e eeuw. Voor het label Challenge Records maakte zij premiere CD-opnamen van de liederen van Julius Röntgen en van de Brit Cyril Scott. Hiervoor kreeg zij positieve recensies in de internationale pers (zoals Gramophone, Luister en Fonoforum). “Betoverend spel”; “Zij laat de vleugel fonkelen en schitteren” zijn herhaaldelijk in de pers termen over haar pianospel.
Micha van Weers maakte verder opnamen voor TV, o.a. in Vrije Geluiden van de VPRO, Podium Witteman, bij een NTR-documentaire over hertalingen door Jan Rot van Mahlers Wunderhorn Lieder, diverse live programma’s voor Radio 4, de Italiaanse RAI en de Süddeutsche Rundfunk.

Als gespecialiseerd liedbegeleider geeft zij masterclasses en privéles, aan liedduo’s, (vocale) ensembles en instrumentalisten.

Zij studeerde piano (Docerend en Uitvoerend Musicus, met aantekening Kamermuziek) in Maastricht bij Tilly Keessen en Tonie Ehlen, en verdiepte zich in het 20e-eeuwse Tsjechische pianorepertoire bij de pianist František Maxián in Praag.

Daarna specialiseerde zich als liedpianist in liedstudies bij de pianisten Konrad Richter (in Stuttgart), en Hartmut Höll (Mozarteum Salzburg). Sindsdien heeft ze privélessen gevolgd bij pianist Julius Drake (Londen). Zij nam deel aan masterclasses bij onder anderen Rudolf Jansen, Robert Holl, Graham Johnson en Julius Drake.

Als liedduo met haar partner, de bariton Robbert Muuse ontving zij verschillende prijzen, zoals de Publieksprijs en de Speciale Prijs van de RAI op het Internationale Seghizzi Liedconcours in Italië, en de MeesPierson Award van Jonge Nederlanders in het Koninklijk Concertgebouw Amsterdam.

www.michavanweers.com