Menu Sluiten

Instrumentalisten

Eelco Kooiker

Eelco Kooiker kreeg zijn eerste orgellessen van zijn vader. Na 11 jaar maakte hij de overstap naar klavecimbelen kreeg hij les van Kya Hengstmangers. Hij nam vier keer deel aan het tweejaarlijks gehouden Haarlemse Klavecimbelconcours waar hij zowel in 1999 als in 2003 als 2e eindigde. Ook deed hij als actief deelnemer mee aan diverse workshops van de Stichting Klavecimbel Genootschap Nederland. 

In 2001 studeerde hij af aan de Hogeschool van Utrecht in de richting FijnmechanischeTechniek en vervolgde hij zijn studie aan de Technische Universiteit Eindhovenwaar hij in november 2005 afstudeerde. Naast zijn studie Werktuigbouwkundestudeerde hij van 2003 tot 2007 Klavecimbel aan het Fontys Conservatorium bij Remy Syrier.

——————–

Frank Leurs

Frank Leurs kreeg van 1984 tot 1995 piano- en orgellessen van Derk Jansen aan de Streekmuziekschool te Wijchen. In 1997 speelde hij onder leiding van Lawrence Renes in het Nederlands Studenten Orkest (NSO) celesta in de Zesde Symfonie van Mahler.
Met Arnout Steeg vormde hij in zijn studiejaren een jazz/lichte muziek-duo.
Momenteel treedt hij regelmatig op met zijn vriend Jurgen de Jong (tenor).
Hij is vaste pianist van Omnitet, een semi-professioneel vocaal ensemble dat muziek zingt uit alle stijlperioden.
Frank volgde masterclasses liedbegeleiding bij Charlotte Margiono/Huib Christiaanse en Robbert Muuse/Micha van Weers.
Hij wordt gecoacht door mezzosopraan en pianiste Franciska Dukel.
In het dagelijks leven is hij huisarts.

———————

Els Vrolijk

Els Vrolijk is pianodocente in hartje Rotterdam.
Ze heeft staatsexamen piano afgesloten, speelde kerkorgel, dwarsfluit, hobo en klavecimbel. 
In 1981 heeft zij het orkest “Intermezzo” opgericht. 
Uiteindelijk heeft zij gekozen voor haar passie: het geven van pianolessen. Haar doel is om leerlingen zo snel mogelijk leuke muziek te laten spelen. 
Elk jaar organiseert Els twee concerten waar gasten naar hartenlust musiceren. 
Zij volgde een masterclass bij Maarten Koningsberger en Kelvin Grout.

———————

Jasper Michels

Jasper Michels begon zijn muzikale carrière als lead gitarist in een blues band maar heeft zijn elektrische gitaar inmiddels verruild voor de luit. Hij studeert bij Willem Mook te Haarlem, en nam lessen bij o.a. David Miller, Lynda Sayce en Christopher Wilson. Jasper speelt zowel renaissance- als barokmuziek met zo nu en dan een uitstapje naar de middeleeuwen. Hij geeft als solist en begeleider recitals in binnen- en buitenland. Een greep uit zijn optredens: op de Open Monumentendagen (Amsterdam en Haarlem), in producties van de Amsterdamse componist Egmond Zwaan, een Monteverdirecital met o.a. Evelyn Tubb (Den Haag), een minirecital voor de Lute Society (London), in producties van Opera Anywhere (Oxford) en een productie van Schütz’ Musikalische Exequien (Duisburg). Jasper is vaste luitist en theorbist bij ensemble en stichting Con Piacere, waarmee hij in de afgelopen jaren diverse concerten verzorgde met Engelse en Italiaanse muziek uit de late renaissance en vroege barok. Dit jaar verzorgt hij samen met Michelle Mallinger een concertserie voor de Stichting Muziek in Huis.

——————-