Menu Sluiten

De vier jaargetijden

4-6 oktober 2024

3-daagse cursus voor zangers en pianisten

Docenten:
Micha van Weers, pianiste
Robbert Muuse, bariton

Thema: lente, zomer, herfst en winter
Het thema van de vier jaargetijden in poëzie en liedkunst symboliseert vaak de cyclus van de natuur. Lente staat voor vernieuwing, zomer voor warmte en levendigheid, herfst voor vergankelijkheid en reflectie, en winter voor kou en rust.
Elk seizoen roept specifieke emoties op, zoals hoop in de lente, vreugde in de zomer, melancholie in de herfst, en kalmte in de winter.
De jaargetijden kunnen ook als metafoor gebruikt worden voor de levensfasen van de mens. De lente vertegenwoordigt jeugd en vernieuwing, de zomer staat voor volwassenheid en overvloed, de herfst symboliseert ouderdom en reflectie, en de winter representeert de latere jaren van rust en contemplatie na een vol leven.
Deze verbinding tussen seizoenen en levensfasen vormt een rijke en tijdloze bron van inspiratie voor vele dichters en componisten.

Doel van de cursus:
De zangers en de pianisten worden door Micha en Robbert gecoacht in het samen interpreteren en uitvoeren van de repertoireliederen.

Repertoire:
De deelnemende zangers en pianisten leveren allemaal repertoire aan. Micha en Robbert maken daaruit een keuze, waarbij iedere deelnemer drie liederen zal vertolken. Micha en Robbert koppelen per lied een zanger en een pianist aan elkaar.
Naast de sololiederen kunnen de deelnemers ook duetten of ensembles aanleveren. Er wordt dan gekeken of er ruimte is in het programma voor deze ensembles.

Kosten:
350 euro
In dit bedrag zitten de cursuskosten en koffie en thee, 3 lunches, 2 diners en de borrel na afloop van het concert op zondag.
De deelnemers moeten zelf voor een slaapplek zorgen. Er zijn verschillende B&B in de buurt.
Op loopafstand Tijdloos op de Duffeltdijk en twee B&B’s in de Steenheuvelsestraat (Mien Toentje en Slapen bij ons thuus).
Ook is er op een kwartiertje fietsen een B&B in Zyfflich (De Duffeltse Dames) en in Kekerdom (Waard van Kekerdom)

Aanmelden:
Aanmelden kan via eric@muziekindepolder.nl
Vermeld daarbij als zanger je stemsoort en voor alle deelnemers je ervaring als solist/zangbegeleider.
Voor deelname kan de deelnemer mogelijk worden uitgenodigd voor een auditie..
Er is plaats voor maximaal 5 zangers en 5 pianisten.

DEZE CURSUS IS VOL!