Menu Sluiten

Historie

De eerste zangweek van Chamaret Chantant is georganiseerd in 2009.
Eric van den Bergh en zijn toemalige partner Maurits Ypma wilde kijken of hun idee van een zangweek zou aanslaan. Ze wilden muziek maken op hoog nivo, met een kleine groep goede amateurzangers. En daarbij ook aandacht besteden aan individuele stemvorming door workshops en door zangers een kans te geven om solo op te treden. En de verzorging was ook van groot belang. Lekker eten en een goede accomodatie moesten de zangers echt een vakantiegevoel geven.
Olard Derks, Bernadette Ritzen en Ildikó Hajnal waren enthousiast over dit idee en wilden graag mee als professionele begeleiders.
In mei 2009 was het zover. Met een gevarieerd programma en een leuke groep zangers werd een week heerlijk gemusiceerd. Een mooi concert in de grote kerk in Grignan was de bekroning van de week.
En Maurits heeft samen met Janneke de Hoop de gasten van Chamaret Chantant de hele week in de watten gelegd met heerlijke maaltijden.
Een paar weken later werd het concert in Nederland herhaald. De opbrengst van dit concert was voor de Sumve Stichting, een stichting die een ziekenhuis in Tanzania ondersteunt.

De formule was zo’n succes dat zowel Eric en Maurits als Olard, Bernadette en Ildikó het vaker wilden organiseren. In 2010 werden de tweede en derde Chamaret Chantant week gehouden. In mei met Olard en Bernadette en in september met Ildikó. En telkens gingen weer veel dezelfde zangers mee

Sindsdien zijn er negen Chamaret Chantant weken gehouden in Chamaret.

In 2012 heeft Eric een eigen huis gekocht in de Provence: Bastide La Guérine. Dit huis heeft een mooie grote repetitieruimte, die beter geschikt is voor groepen dan de accomodatie van Fioc in Chamaret. En het huis heeft met 10 slaapkamers voor gasten, allemaal met eigen douche en toilet, een ruime keuken en een prachtig overdekt terras met plaats voor 24 mensen alle voorzieningen om de hele groep onder te brengen en te verzorgen.Daar worden vanaf 2013 de weken van Chamaret Chantant gehouden.

Maar de zangweken blijven Chamaret Chantant heten, als herinnering aan waar het allemaal begon.

Als u op een jaartal klikt heeft u een overzicht van wat er in dat jaar gezongen is, welke concerten er gehouden zijn en wie de begeleiders en de deelnemers waren.

20172016201520142013201220112010 en 2009