Menu Sluiten

Wat is Chamaret Chantant?

Chamaret Chantant is een vocaal ensemble voor goede amateurzangers, dat in telkens wisselende samenstelling bij elkaar komt in Bastide La Guérine, een prachtige 17e eeuwse hoeve in de Provence.

In een week tijd wordt onder begeleiding van professionele docenten gewerkt aan ensembles en solostukken rond een thema (zie zangweken). Aan het einde van deze week wordt een concert op locatie gegeven, dat meestal wordt herhaald in Nederland.

De deelnemers worden van het onbijt tot en met het drie-gangen diner in de watten gelegd (zie catering). Zo kunnen de zangers zich volledig wijden aan hun passie, het zingen. 
Goede accomodatie, een zwembad en een prachtige omgeving zorgen verder voor de ontspanning die, samen met de muzikale ervaring, van de zangweek een onvergetelijk muzikaal gebeuren maakt.

Doel van de zangweken is om met amateurzangers op niveau muziek te maken en een podium te bieden aan hun individuele stemmen. Workshops zijn een vast onderdeel van de zangweek. Tijdens de workshop kan aan een van stukken van het programma gewerkt worden of een zelf meegebracht stuk onder handen worden genomen.
Het is belangrijk dat de niveauverschillen binnen de groep zangers niet te groot zijn en dat elke individuele zanger voldoende zangkwaliteit in huis heeft. Daarom wordt er bij zangers die nog niet hebben meegedaan aan een eerdere zangweek een stemtest afgenomen.
Als de grootte van het ensemble het toelaat is er ook plaats voor partners en kinderen.