Menu Sluiten

Niels van Laar

Niels van Laar studeerde in 2011 af aan ArtEZ hogeschool voor de kunsten te Arnhem als Theater Docent. Daar kreeg hij les van onder andere Paul Gieske (spel), Sjoerd Schwibettus (fysiek spel) en Marjan van Giel (historische dramaturgie).

Sinds zijn afstuderen werkt hij als zelfstandig ondernemer als theaterdocent en maker, trainingsacteur en trainer.
De passie voor klassieke muziek is er pas sinds enkele jaren en hij ziet kansen om het publiek dat op het klassiek repertoire afkomt te verjongen. Daarvoor is het nodig dat het jonge publiek handreikingen krijgt van de uitvoerenden. Zo verzorgt hij onder andere workshops voor koren en middelbare scholen vanuit Opera2Day. Deze Haagse organisatie legt zich erop toe opera onder een jong publiek zichtbaar te maken.

Grote vraag die bij Niels vaak rijst is: wat sta je nou eigenlijk te doen? Want als je dat als uitvoerende al niet weet, hoe moet het publiek er dan wijs uitkomen? Daarvoor is niet alleen coaching op zangtechniek nodig. Ook een verdieping in de stof, de noten, het libretto of liedtekst, de componist én de ontstaansgeschiedenis van het stuk zijn noodzakelijk! Hij helpt hier graag bij door middel van coaching sessies bij onder andere Vocaal Ensemble Omnitet. Ook verzorgt hij presentaties bij concerten met maar één doel: liefde door duidelijkheid creëren.