Menu Sluiten

Rob Engels

De musicus Rob Engels studeerde blokfluit en viool aan het conservatorium te Zwolle bij respectievelijk Adrienne du Clou en Jan Hulst. Hij behaalde de onderwijsakten voor blokfluit en viool en 2 jaar later het einddiploma Uitvoerend Musicus voor viool. Vervolgens studeerde hij in Brussel. Hij specialiseerde zich op de barokviool aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag bij Sigiswald Kuyken.

Rob Engels doceert viool aan de muziekscholen in Nijmegen en Wijchen. Naast zijn docentschap is hij dirigent van een orkest en van een aantal koren, waarvoor hij o.a. zelf arrangementen schrijft.

Rob Engels is sinds de oprichting concertmeester en organisator van het Ensemble Conservatoire

Het Ensemble Conservatoire , een orkest, bestaande uit professionele musici dat zich vooral richt op het begeleiden van koren, werd opgericht door Rob Engels. Hoewel het orkest regelmatig aangevuld wordt met jonge, talentvolle musici is in het bijzonder de strijkersgroep steeds uit een vaste kern blijven bestaan, waardoor de homogeniteit van klank en samenspel groeide. De inbreng van op hoog niveau musicerende blazers completeren dit orkest. 
Dit ensemble groeide al gauw uit tot een veelgevraagd orkest in binnen- en buitenland. Het ensemble heeft inmiddels diverse premières op zijn naam staan, trad op in aanwezigheid van leden van het Koninklijk huis en verleende zijn medewerking aan TV- opnamen en CD- producties.